maanantai 18. helmikuuta 2013

Vihdoin kuvia :)

 Kuvia olen lupaillut jo pitkään, mutta jotenkin blogi aina vaan unohtuu. Ensimmäisessä kuvassa Midori jouluateriansa kimpussa.
 Muutama viikko koirat saivat uuden herkun, sian sorkan. Yleensä luut tarjotaan meillä parissa otteessa, koska Mido on niin kamala ahmatti. Nyt tyttö sai kerrankin mahansa täyteen ja Anzekin sai palan Midon sorkasta. Mido on ollut joulun jälkeen dieetillä, nyt painoa tytöllä on 8,6kg, johon olen tyytyväinen. Anzen paino oli viime punnauksessa 12,5 kg. Anze on edelleen hontelo, mutta ehkä massaa vielä kertyy.

Anze pitää pihalla riehumisesta. Pihapensaiden ympärillä on Anzen tekemä juoksu-ura, jossa poika juoksee ympyrää. Anze löysi leluksi kastelukannun pään. Anze on vuoden vaihteessa selvästi kiinnostunut entistä enemmän nartuista. Tammikuussa koirapuistossa Anzelle tuli riitaa nartusta toisen uroksen kanssa. Toivon, että Anze lopettaisi ärhentelyn, koska koirat pitävät koirapuistossa leikkimisestä.
Äsken luin surullisia uutisia, Midon mummo Tommy´s Telg Nimphe on joulukuussa siirtynyt pilvipoluille. Vanha rouva oli jo 16-vuotias, Suomen vanhin koikkeri. Osanotot Pirjolle ja perheelle. 

Myös Aikon blogista löytyi kurjia uutisia. Tsemppiä Aikon perheelle, toivottavasti Aikon käytös muuttuu... :( 

Saijan kanssa on ollut puhetta mahdollisesta Midon toisesta pentueesta. Koska Aikoa eikä Akiraa käytetä jalostukseen olisi Midorin toinen pentue mielestäni tärkeä, jotta DLA-haplotyyppi 7 säilyisi. Toistaiseksi tuo on löytynyt vain Midolta, Aikolta ja Akiralta. Tottakai ensin selvitellään poikien ja Midon terveystulokset. Midon toinen polvi todettiin kesällä ykköseksi (1), mutta muuta negatiivista ei tytössä mielestäni ole. Midori on varautunut, mutta lämpenee kuitenkin nopeasti uusille koirille ja erityisesti ihmisille. Milloinkaan ei Mido ole käyttäytynyt aggressiivisesti. Mikään muotovaliohan Midori ei ole, mutta itse arvostan jalostuksessa enemmän sukulinjoja ja terveystuloksia. Midosta löytyy paljon vauhtia, mutta tyttö osaa hienosti myös rauhoittua. Katsotaan nyt, mitä kevät tuo tullessaan. Midon seuraavan juoksun pitäisi olla elokuun lopulla...

Anzen ja Midon arkitokokurssi päättyy keskiviikkona. Kurssi on ollut mukava, joskin ehkä koirat kaipaisivat lisää haastetta. Mido ja Anze lähtevät aina mielellään treenaamaan. Seuraava 8 viikon pätkä jää meiltä väliin, sillä leivontakurssit vievät minulta keskiviikkoillat. Treenaillaan siis kotosalla... :)

3 kommenttia:

 1. Kylläpä se Anzen onkin hontelo verrattuna Aikoon. Aiko painoi eläinlääkärillä 16,3 kg. Kasvattaja-Saijan mielestä Aiko ei ole kuitenkaan lihava, vaan sillä on vahva luusto.

  VastaaPoista
 2. On niin hienoa, että meillä on Tytti samanlaiset ajatukset tuosta jalostuksesta :).

  Anze on tosiaan hontelo, mutta myös luustoltaan täysin erilainen kuin Aiko. Aiko on tullut Callitris-puolen jätkiin ja on yhtä vankka kuin esim. setänsä Koda. Juuri viime viikolla Aikon tapasin ja lihava se ei tosiaankaan ollut - eikä yhtään tarvitse laihtua. Anze taas on ehkä enemmän tullut Oakmeadow-puoleen, jossa vankkuus ei ole samaa luokkaa mutta jossa myös massa tulee vasta myöhemmin.

  Tuo Midori sulhokin alkaa muuten olla selvillä ;).

  VastaaPoista
 3. No on joo huima ero Anzella ja Aikolla. Anzekin on kyllä välillä käynyt 13kg toisella puolella, mutta paino vähän heijaa. Poika syö kun hevonen, mutta ei se kyllä missään näy. :)

  VastaaPoista