torstai 28. kesäkuuta 2012

Kesäkuun kuulumisia

Pääsimme muuttamaan uuteen kotiin 29.5. Koirat ovat kotiutuneet hienosti, Anze vahtii pihaa kuin olisi täällä jo ikänsä asunut. Midori menee ulos lähinnä vain ihmisten seurassa. Uudet tapetitkin ovat pysyneet hyvin seinässä, Anze on teroittanut hampaitaan vain emännän kenkiin... :)

9.6 kävimme Anzen kanssa Koikkerinäyttelyssä Riksussa. Anze pärjäsi hienosti, vaikka oltiin käyty vain kahdessa treenissä ennen näyttelyä. Seisominen oli vaikeaa, mutta siitä on turha Anzea syyttää vaan vika on täysin emännän. Koirat tutkittiin pöydällä, jota ei oltu harjoiteltu, mutta Anze antoi tuomarin tutkia itsensä hienosti. Arvosanaksi tuli EH. Anzen arvostelu:

"13 months. Nice type. Good head but could be stronger in fore face. Nice dark eyes.
Good ears & earrings. Sufficient front angulations. Good ribcage. Could be little shorter
in body. Slightly slope in croup. Nice orange red color. Too much ticking in white. Good tail.
Moved well."


Saijan ottama kuva Anzesta.

Näyttelyn yhteydessä Midolta otettiin verinäyte Hannes Lohen veripankkiin ja tytön polvet tutkittiin. Oikea polvi oli muuttunut aiemmasta nollasta kakkoseksi. Eläinlääkäri kuitenkin lievensi polven ykköseksi.  Kriteerien mukaan 2- asteisessa patellaluksaatiossa lumpio ei palaudu itsestään, vaan se pitää painaa takaisin paikoilleen. Midorin polvi palautui itsekseen, jonka takia muutos tehtiin. Tällähetkellä jalostustietojärjestelmässä arvosana on vielä 2.

............................................................................................................................................

Juhannusta vietimme koirien kanssa ystävän mökillä Lopella. Koirat olivat hienosti pihassa, vaikkei sitä oltu aidattu. Alla olevat kuvat ystäväni ottamia.

 Perjantaina koirat nautiskelivat auringonpaisteesta.
Anze ihailee järveä laiturilta. Juhannusaattona Anze syöksyi perääni järveen pelastamaan. Poika oli vähän nolona uintireissun jälkeen, eikä enää juurikaan viihtynyt laiturilla tuon jälkeen.

 ............................................................................................................................................

Tänään Aiko, Saija ja Kati kävivät kylässä. Anze ja Aiko leikkivät hienosti ja Mido olisi kovasti halunnut komentaa poikia ja juoksi poikien perässä. Midon menoa piti kuitenkin toppuutella, sillä tänään tyttö on ontunut vasenta takajalkaansa. Eläinlääkäriin olisin jo tytön vienyt, mutta sieltä kehoitettiin tarkkailemaan tilannetta pari päivää. Luultavasti Mido on loukannut jalan yöllä ravatessaan sängyssä, sillä makuuhuoneen lattia on todella liukas. Pitää ostaa joka sivustalle kunnon matot. Alla muutama kuva poikien leikeistä... :)



 Veljekset painii
Aikon lähdettyä Anze aloitti leikin uudella possulla, jonka sai lahjaksi Aikolta. Taitaakin olla ainoa Anzen röhkivä possu... :)

3 kommenttia:

  1. Ihana kesäkuva tuo laiturilla otettu!

    VastaaPoista
  2. Tosiaan, aivan mahtava tuo laiturikuva. Ja hienoa nähdä kuvia veljeksistä yhdessä.

    Tuollainen harmaa possu on Fido-iskänkin viimeisin - kumpikohan saa röhkyn ensin loppumaan?? :)

    VastaaPoista
  3. No vielä tuo possu röhkii. Ja on kyllä Anze komea tuolla laiturin nokassa... :)

    VastaaPoista